- Nei, å spare på forsikringen er dårlig økonomi, mener den erfarne bileieren.

Bilstallen består av en VW Transporter 2008-modell, og en ti år gammel BMW 520.

- Begge har jeg kasko på. Jeg har faktisk aldri vurdert noe annet, sier Johannessen.

Kjøp forsikring i dag, og få 10 prosent rabatt

En bil for hvert behov
På lik linje med mange andre familier, har også familien Johannessen to biler. Transporteren er jobb-bilen – et kjøretøy som blir herjet litt med og som etter eierens eget sigende «skal brukes opp».

- Jeg kjøpte den faktisk for bare noen uker siden, for 75.000 kroner, og planlegger å ha den i mange år fremover. Da kaskoforsikrer jeg den selvsagt også, forklarer Johannessen.

Hans resonnement er at det er dyrere å la være. Hvis bilen for eksempel skulle bli totalvraket, og han sitter med en dårlig forsikring, må han ut med 75.000 nye kroner for å erstatte den.

- Vi får jo håpe det ikke skjer, men den sjansen vil i alle fall ikke jeg ta. Derfor har jeg heller aldri vurdert annet enn kasko på konas BMW – selv om den er ti år gammel, sier han.

- Tenk på bruksverdien
Til daglig jobber Magne Johannessen som lastebilsjåfør. I et krisetilfelle ville han hatt mulighet til å kjøre lastebilen frem og tilbake på jobb. Men slik er det ikke alle som har det.

- Jeg tenker på den tiden da vi bygget hus og hadde to små barn i huset. Da var vi helt avhengige av at bilen gikk, og hadde i alle fall ikke hatt råd til å ha en dårlig forsikring, sier han.

Derfor råder han andre til å tenke på hva som er bruksverdien på bilen de eier.

- En velfungerende bil er gull verdt, selv om den kanskje ikke er verdt så mye i kroner og øre. Men om du plutselig må ut med 50.000 kroner for en ny, skjønner du at det er en brøler å ikke ha skikkelig forsikring, sier Johannessen.

Heller ikke for ham ville det vært noen varig løsning å kjøre lastebilen.

- Nei, å miste bilen ville selvsagt ha svidd i lommeboken min også, understreker han.

Sjekker med jevne mellomrom
Lastebilsjåføren vil karakterisere seg selv som ganske opptatt av forsikring.

- Det er viktig å ta en gjennomgang med jevne mellomrom for å sjekke at man har riktig dekning. Heldigvis har jeg god dialog med banken min. Der passer Trond på meg, og vi tar en gjennomgang cirka en gang i året. Det er bra, for forsikring er ikke noe en tuller med, sier han.

Usikker på om du har riktig bilforsikring? Sjekk våre alternativer