Å flytte hjemmefra for første gang er en stor begivenhet. Midt oppe i sommerfugler og store forventninger, gjemmer det seg også en rekke praktiske oppgaver. Er for eksempel forsikringene i orden?

 

- Alle unge som har fløyet ut av redet, bør kjøpe egne forsikringer.

 

Det kan du gjøre straks du har meldt flytting til Folkeregisteret, sier Anne Hyttemoen i Eika Forsikring. 

Kun en av tre unge har innboforsikring
Det viser seg at mange unge er underforsikret, og kun en av tre i alderen 18 - 29 år har innboforsikring. Uten grunnleggende forsikringer som reise, innbo og ulykke kan unge derfor risikere å havne i store økonomiske problemer dersom de blir utsatt for en ulykke, skade eller sykdom på reise, eller får innbo ødelagt på grunn av brann- eller vannskade.

Mest utsatt
Det er gruppen som nettopp har flyttet hjemmefra som er mest utsatt. - Dette skyldes i stor grad at de tror de fremdeles er forsikret gjennom foreldre, og ikke er klar over at de trenger egen forsikring, forteller Hyttemoen. Det er også mange som tror de er forsikret gjennom huseier eller en kollektiv avtale, eller tror det er dyrt og komplisert å kjøpe forsikring og derfor lar være å gjøre det.

Kjøp UNG-forsikring på nett - med alt du trenger i en og samme pakke!

 

UNG-forsikring koster til sammen 160 kroner i måneden, og inkluderer innbo-, reise- og ulykkesforsikring.

 

Ønsker du egen forsikring for bærbar PC i tillegg, blir sluttsummen 187 kroner.   

Større verdier enn du tror
- Når vi summerer alt vi eier av klær, mobiltelefon, TV, PC, nettbrett og andre teknologiske eiendeler, ser vi at en student ofte har mye større verdier enn det de tror, sier Hyttemoen og påpeker viktigheten av å være godt nok forsikret.